Kontrast:
Rozmiar czcionki:
Odstępy:
  • TAB - Kolejny element
  • SHIFT + TAB - Poprzedni element
  • SHIFT + ALT + F - Wyszukiwarka
  • SHIFT + ALT + H - Strona główna
  • SHIFT + ALT + M - Zawartość strony
  • SHIFT + ALT + 1 do 2 - Wybór menu
  • ESC - Anulowanie podpowiedzi

Kuchenna rewolucja w barze z kebabem. Teraz robią też pyszne pierogi ukraińskie

„Gastronomia do zobaczenia” – to nazwa kampanii promującej kędzierzyńsko-kozielską gastronomię, która musiała stawić czoła pandemii koronawirusa i działać w formule ograniczonej obostrzeniami.

W kolejnej odsłonie kampanii prowadzonej przez starostwo powiatowe zajrzeliśmy do niewielkiego lokalu w Kędzierzynie-Koźlu, który w ostatnim czasie przeszedł małą rewolucję i teraz serwuje mieszkańcom pyszne pierogi.

Poznajcie Natalię – Ukrainkę, która zdradziła nam, jak przygotować najlepsze ciasto, świetny farsz i czym różnią się pierogi ruskie, które uwielbiamy od ukraińskich, które ona zna ze swojego domu? I choć była nieco nieśmiała, zapewniamy, że w kuchni kulinarnej śmiałości jej nie brakuje.

Poznajcie Piotra, który nie boi się zmian i mimo, że zaczynał 13 lat temu od pierwszego bistra z kebabami w mieście, teraz przygotowuje pyszne pierogi w kilku odmianach. No ale w końcu, do odważnych świat należy! Zobaczcie ekipę nowej pierogarni w samym centrum Kędzierzyna!

LINK do najnowszego odcinka TU

Brak opisu obrazka

 

Wersja XML