Kontrast:
Rozmiar czcionki:
Odstępy:
  • TAB - Kolejny element
  • SHIFT + TAB - Poprzedni element
  • SHIFT + ALT + F - Wyszukiwarka
  • SHIFT + ALT + H - Strona główna
  • SHIFT + ALT + M - Zawartość strony
  • SHIFT + ALT + 1 do 2 - Wybór menu
  • ESC - Anulowanie podpowiedzi

Hotel Solidaris w "Gastronomii do Zobaczenia". Specjalność szefa kuchni: policzki wołowe

„Gastronomia do zobaczenia” – to nazwa kampanii promującej kędzierzyńsko-kozielską gastronomię, która musiała stawić czoła pandemii koronawirusa i działać w formule ograniczonej obostrzeniami. Pierwsze odcinki projektu prowadzonego przez starostwo powiatowe zostały ciepło przyjęte i spotkały się z dużym zainteresowaniem.

W kolejnej odsłonie gościmy w restauracji hotelu Solidaris w Kędzierzynie-Koźlu, miejscu, które każdy zna chociażby ze swojej młodości. W dawnym „Centralnym” wielu miało swój pierwszy ważny bal, czyli studniówkę. Ten legendarny obiekt przez lata przeszedł prawdziwą zmianę, teraz to nowoczesne miejsce z restauracją, w której kucharze inspirują kulinarnymi nowościami, ale i stawiają na wypróbowane smaki. Sprawdziliśmy, jak ten duży hotel poradził sobie w czasie pandemii. Przy okazji podpatrzeliśmy, jak wyglądają przygotowania do pierwszego po lockdownie wesela. Polecamy!

LINK do najnowszego odcinka TU

Solidaris foto.jpeg

 

 

 

Wersja XML